Overslaan en naar de inhoud gaan

Wind wakkert al flink aan: storm Ciara in aantocht

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 9:08

Vandaag raast de eerste storm met een naam over het land: Ciara. De wind wakkert in de loop van de ochtend flink aan en vanaf het begin van de avond is er kans op zeer zware windstoten.

Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Tijdens buien met onweer en hagel kunnen windstoten tot wel 130 kilometer per uur voorkomen.

Flinke wind
Zondagochtend waait de wind al flink in Limburg, in het noorden van de provincie windkracht 4 tot in het zuiden windkracht 6. In de loop van de ochtend en middag wakkert de wind verder aan, met zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur.

Code oranje
In de avond trekken fikse buien over Limburg, met hagel en onweer. Daarbij worden zeer zware windstoten van 110 tot 130 kilometer per uur verwacht, meldt Meteo Limburg. Bij deze winduitschieters kunnen bomen omwaaien en takken afbreken.

Waarschuwingen
Rijkswaterstaat waarschuwt bestuurders om niet met een caravan, aanhanger of lege vrachtwagen de weg op te gaan. Staatsbosbeheer adviseert wandelaars om zondagmiddag niet het bos in te gaan. En het Rode Kruis drukt mensen op het hart tuinmeubilair op te bergen, de fiets goed vast te zetten en de boodschappen tijdig in huis te halen.

Uit voorzorg heeft de KNVB al het voetbal afgelast. Ook gaan markten, sportieve evemenenten en carnavalsoptochten zondag niet door vanwege de storm.

Vooruitzichten
In de nacht van zondag op maandag blijft het onstuimig. En ook maandag waait het krachtig, windkracht 5 tot 6. En er zijn zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur. Ook is kans op buien met hagel en onweer.

Volg hier de actuele weersvooruitzichten voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen