Overslaan en naar de inhoud gaan

Wind wakkert al flink aan: storm Ciara in aantocht

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 9:08

Vandaag raast de eerste storm met een naam over het land: Ciara. De wind wakkert in de loop van de ochtend flink aan en vanaf het begin van de avond is er kans op zeer zware windstoten.

Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Tijdens buien met onweer en hagel kunnen windstoten tot wel 130 kilometer per uur voorkomen.

Flinke wind
Zondagochtend waait de wind al flink in Limburg, in het noorden van de provincie windkracht 4 tot in het zuiden windkracht 6. In de loop van de ochtend en middag wakkert de wind verder aan, met zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur.

Code oranje
In de avond trekken fikse buien over Limburg, met hagel en onweer. Daarbij worden zeer zware windstoten van 110 tot 130 kilometer per uur verwacht, meldt Meteo Limburg. Bij deze winduitschieters kunnen bomen omwaaien en takken afbreken.

Waarschuwingen
Rijkswaterstaat waarschuwt bestuurders om niet met een caravan, aanhanger of lege vrachtwagen de weg op te gaan. Staatsbosbeheer adviseert wandelaars om zondagmiddag niet het bos in te gaan. En het Rode Kruis drukt mensen op het hart tuinmeubilair op te bergen, de fiets goed vast te zetten en de boodschappen tijdig in huis te halen.

Uit voorzorg heeft de KNVB al het voetbal afgelast. Ook gaan markten, sportieve evemenenten en carnavalsoptochten zondag niet door vanwege de storm.

Vooruitzichten
In de nacht van zondag op maandag blijft het onstuimig. En ook maandag waait het krachtig, windkracht 5 tot 6. En er zijn zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur. Ook is kans op buien met hagel en onweer.

Volg hier de actuele weersvooruitzichten voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen