Overslaan en naar de inhoud gaan

Wind en regen tijdens carnavalsweekend

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 21:59

Wind en af en toe een regenbui. Daar moeten we het komend carnavalsweekend waarschijnlijk mee doen.

Meteo Limburg verwacht dat de zon dan maar weinig te zien zal zijn.

Ruim 10 graden
Net als de dagen ervoor zal het zaterdag flink waaien. In de loop van de dag is er kans op regen en het wordt zo'n 9 graden. De drie dagen daarna loopt de temperatuur steeds op tot iets boven de 10 graden. Maandag wordt met 13 graden de warmste carnavalsdag.

De zachte temperaturen gaan helaas wel gepaard met meer regen. Zondag, maandag en dinsdag trekken er regelmatig buien over Limburg. Toch zijn er ook droge perioden.

Stormdepressie
Ook de dagen voor carnaval is het behoorlijk regenachtig. Woensdag krijgt de zon weinig kans. Hoewel het 's ochtends vooral droog is, gaat het 's middags regenen. Het wordt maximaal 13 graden en het gaat flink waaien. Ook donderdag blijft het waaien.

Sterker nog: vanwege een stormdepressie rond de Noordzee, krijgen we in Limburg te maken met windkracht 5 of 6. Opnieuw is het regenachtig en het wordt zo'n 11 graden.

Hagel en sneeuw
Vrijdag wordt het met 7 graden minder zacht. Er zijn perioden met flink wat zon. Toch blijft het niet droog, er is zelf kans op een hagel- of sneeuwbui. 's Nachts gaat het waarschijnlijk een paar graden vriezen.

Meer weer? Lees hier de uitgebreide weersverwachting.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stormachtig carnaval op komst: regen en felle windstoten
KNMI geeft code geel af voor maandag
Carnavalsmaandag windstoten tot 75 km/u in Limburg
Lenteachtig einde februari, bewolkte carnaval op komst
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen