Overslaan en naar de inhoud gaan

Wind en regen tijdens carnavalsweekend

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 21:59

Wind en af en toe een regenbui. Daar moeten we het komend carnavalsweekend waarschijnlijk mee doen.

Meteo Limburg verwacht dat de zon dan maar weinig te zien zal zijn.

Ruim 10 graden
Net als de dagen ervoor zal het zaterdag flink waaien. In de loop van de dag is er kans op regen en het wordt zo'n 9 graden. De drie dagen daarna loopt de temperatuur steeds op tot iets boven de 10 graden. Maandag wordt met 13 graden de warmste carnavalsdag.

De zachte temperaturen gaan helaas wel gepaard met meer regen. Zondag, maandag en dinsdag trekken er regelmatig buien over Limburg. Toch zijn er ook droge perioden.

Stormdepressie
Ook de dagen voor carnaval is het behoorlijk regenachtig. Woensdag krijgt de zon weinig kans. Hoewel het 's ochtends vooral droog is, gaat het 's middags regenen. Het wordt maximaal 13 graden en het gaat flink waaien. Ook donderdag blijft het waaien.

Sterker nog: vanwege een stormdepressie rond de Noordzee, krijgen we in Limburg te maken met windkracht 5 of 6. Opnieuw is het regenachtig en het wordt zo'n 11 graden.

Hagel en sneeuw
Vrijdag wordt het met 7 graden minder zacht. Er zijn perioden met flink wat zon. Toch blijft het niet droog, er is zelf kans op een hagel- of sneeuwbui. 's Nachts gaat het waarschijnlijk een paar graden vriezen.

Meer weer? Lees hier de uitgebreide weersverwachting.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stormachtig carnaval op komst: regen en felle windstoten
Optocht Heerlen 2019
Optocht Heerlen uitgesteld om weersverwachting
KNMI geeft code geel af voor maandag
Carnavalsmaandag windstoten tot 75 km/u in Limburg
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen