Overslaan en naar de inhoud gaan

Winants: 'Wethoudersbenoeming Palmen was de druppel'

Geplaatst opdonderdag 25 juli 2019 - 21:06

Oud-burgemeester Luc Winants van Brunssum zegt dat de benoeming van Jo Palmen als wethouder de druppel voor hem was om op te stappen. Palmen deed dat destijds terwijl een integriteitsonderzoek tegen hem liep en Winants ziek thuis zat.

Winants blikt bij EenVandaag voor het eerst terug op zijn periode als burgemeester van Brunssum.

Risico
Hij stapte 1 januari 2018 op, omdat de meerderheid van de raad de omstreden wethouder Jo Palmen niet wilde wegsturen na een integriteitsonderzoek. Uit dat onderzoek bleek dat Palmen een risico vormt voor de gemeente. "Ik kan en wil geen deel uitmaken van een gemeentebestuur dat zo nadrukkelijk de regels van integer bestuur aan de laars lapt", zei hij destijds.

Lees ook: Emotioneel afscheid burgemeester Luc Winants

Verwarring
De 54-jarige Winants vertelt nu dat de dagen na zijn besluit om de ambtsketen af te doen een periode was van verwarring. "Wat is er nu eigenlijk allemaal gebeurd?" Hij is er wel van overtuigd dat zijn vertrek de juiste mensen aan het denken heeft gezet. "Het groeide al jaren de verkeerde kant op. Dat krijg je niet met een druk op de knop veranderd. Het gaf me veel onrust." Hij doelt daarmee onder andere op het politieke tumult.

Lees ook: Winants: 'Geen ontlastende informatie achtergehouden'

Vluchtelingenopvang
Inmiddels is de Maastrichtenaar al ruim een jaar coördinator vluchtelingenopvang voor de Provincie Limburg. Gerd Leers heeft Winants opgevolgd als waarnemend burgemeester van Brunssum.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen