Overslaan en naar de inhoud gaan

Wim Kieft bezoekt gevangenis in Sittard

Geplaatst opvrijdag 20 januari 2017 - 7:19

Oud-voetballer Wim Kieft heeft donderdag een lezing gegeven in gevangenis in Sittard.

De voetbalanalist was ruim 18 jaar verslaafd aan drank en cocaïne en kwam daarover vertellen in De Geerhorst.

Belangstelling
Regelmatig worden daar sprekers uitgenodigd om wat te vertellen over zaken die de gedetineerden kunnen boeien en die kunnen inspireren om na het uitzitten van de straf weer een bestaan op te bouwen. De uitnodiging aan Wim Kieft bleek een schot in de roos. Zo’n vijftig gedetineerden kwamen in de tot theater omgebouwde gymzaal luisteren naar het levensverhaal van de blonde topscorer.

Bedrogen
Kieft was daarbij openhartig. Hij vertelde over zijn verslavingen, maar ook hoe hij in elkaar geslagen werd door dealers en gemarineerde kip jatte bij de Albert Heijn om maar iets te eten hebben. Ook kwam er de vraag waar hij spijt van had. "Dat ik een aantal jaren van mijn leven heb vergooid en mensen heb bedrogen die me dierbaar zijn", was het antwoord dat de gedetineerden te horen kregen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brand in cel gevangenis De Geerhorst in Sittard
Politiemol Mark M. naar militaire gevangenis in Stroe
'Gevangenisdirecteur heeft het op zedenverdachte gemunt'
Directie Geerhorst moet straf zedenverdachte intrekken
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen