Overslaan en naar de inhoud gaan

Willibrord van Beek waarnemend burgemeester van Gennep

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 21:39

Gouverneur Theo Bovens heeft Willibrord van Beek aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep.

De 70-jarige VVD'er was van 2013 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Vanaf 14 oktober gaat hij aan de slag in Gennep totdat er door de Kroon een nieuwe burgemeester wordt benoemd.

Vertrouwen
De gouverneur hoopt dat de benoeming van Van Beek zorgt voor rust en onderling vertrouwen in het gemeentebestuur. Na het horen van de gemeenteraad en in gezamenlijk overleg met het gemeentebestuur is geconcludeerd dat Van Beek past in het profiel van de waarnemend burgemeester.

Nieuwe burgemeester
De benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester wordt begin 2020 gestart. Deze zal dan naar verwachting beginnen voor het zomerreces.

Ervaring
Naast commissaris van de Koning, was Van Beek van 2012 tot 2013 waarnemend burgemeester van de gemeente Bernheze. Hij was fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer in 2006 en tussen 1998 tot 2012 was hij lid van de Tweede Kamer. Daarvoor was hij actief in de lokale en provinciale politiek.

Lees ook: Woede-uitbarsting bleek druppel voor vertrek De Koning

Angstcultuur
De huidige burgemeester, Peter de Koning, treedt per 1 november af. Een woede-uitbarsting zou de druppel zijn geweest voor zijn gedwongen vertrek. De Koning zou voor een angstcultuur hebben gezorgd. In juni, kort na de uitbarsting zegden drie wethouders het vertrouwen in hem op. Verder wordt de burgemeester verweten bemoeizuchtig te zijn, hij gaf wethouders weinig ruimte, was een controlfreak en zette raadsleden in persoonlijke gesprekken onder druk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen