Overslaan en naar de inhoud gaan

Willibrord van Beek waarnemend burgemeester van Gennep

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 21:39

Gouverneur Theo Bovens heeft Willibrord van Beek aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep.

De 70-jarige VVD'er was van 2013 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Vanaf 14 oktober gaat hij aan de slag in Gennep totdat er door de Kroon een nieuwe burgemeester wordt benoemd.

Vertrouwen
De gouverneur hoopt dat de benoeming van Van Beek zorgt voor rust en onderling vertrouwen in het gemeentebestuur. Na het horen van de gemeenteraad en in gezamenlijk overleg met het gemeentebestuur is geconcludeerd dat Van Beek past in het profiel van de waarnemend burgemeester.

Nieuwe burgemeester
De benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester wordt begin 2020 gestart. Deze zal dan naar verwachting beginnen voor het zomerreces.

Ervaring
Naast commissaris van de Koning, was Van Beek van 2012 tot 2013 waarnemend burgemeester van de gemeente Bernheze. Hij was fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer in 2006 en tussen 1998 tot 2012 was hij lid van de Tweede Kamer. Daarvoor was hij actief in de lokale en provinciale politiek.

Lees ook: Woede-uitbarsting bleek druppel voor vertrek De Koning

Angstcultuur
De huidige burgemeester, Peter de Koning, treedt per 1 november af. Een woede-uitbarsting zou de druppel zijn geweest voor zijn gedwongen vertrek. De Koning zou voor een angstcultuur hebben gezorgd. In juni, kort na de uitbarsting zegden drie wethouders het vertrouwen in hem op. Verder wordt de burgemeester verweten bemoeizuchtig te zijn, hij gaf wethouders weinig ruimte, was een controlfreak en zette raadsleden in persoonlijke gesprekken onder druk.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen