Overslaan en naar de inhoud gaan

Willem Vermeend nieuwe fintech-afgezant

Geplaatst opwoensdag 10 februari 2016 - 18:00

De ministers Henk Kamp (Economische Zaken) en Jeroen Dijsselbloem (Financiën) hebben oud-politicus Willem Vermeend benoemd tot speciale fintech-afgezant.

Vermeend is onder meer bijzonder hoogleraar economie bij de Open Universiteit in Heerlen en de Maastricht School of Management. Hij moet de schakel worden tussen die sector, de overheid, het bedrijfsleven en de toezichthouders. Vermeend is benoemd door de ministers Henk Kamp (Economische Zaken) en Jeroen Dijsselbloem (Financiën).

Problemen oplossen
"Zijn aanstelling is een reactie op het hoge tempo van ontwikkelingen in de fintech. Digitalisering in de financiële sector zal naar verwachting de komende jaren een grote impact hebben", maakte het ministerie van Economische Zaken woensdag bekend. Vermeend gaat proberen problemen voor technologische bedrijven in de financiële sector op te lossen en hij gaat Nederland op de kaart zetten als centrum van financiële vernieuwing.

Van elkaar leren
Volgens Vermeend is het "voor industriële ondernemers geen keuze meer of ze vernieuwen, het is noodzaak als ze concurrerend willen blijven op de internationale markt. Deze vernieuwing vraagt ook vernieuwende financieringsvormen. Het is daarom ook belangrijk dat de financiële sector meegaat met deze ontwikkeling en digitalisering als topprioriteit stelt. Door slim samen te werken en van elkaar te leren kunnen de industrie en de financiële sector elkaar verder brengen en stimuleren."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen