Overslaan en naar de inhoud gaan

Willem van Hanegem schaamt zich voor Frans Timmermans

Geplaatst opmaandag 23 februari 2015 - 8:56

Willem van Hanegem is boos op Frans Timmermans. In zijn wekelijkse column in het AD haalt de Feyenoordlegende fors uit naar de politicus uit Heerlen.

Van Hanegem neemt het Timmermans kwalijk dat hij het gedrag van de vernielzuchtige Feyenoord-supporters veroordeelt. Volgens Van Hanegem kunnen politici zich beter met andere zaken bezighouden.

Frans Timmermans
"Waar halen vooral de politici het lef vandaan? Die hebben na negen maanden nog steeds de daders van het neergehaalde vliegtuig niet kunnen achterhalen. Ga daar nou eens echt werk van maken. Ook Timmermans, de oud-minister, zei zich te schamen voor de gebeurtenissen in Rome. Dat komt goed uit, wij schamen ons ook voor hem", aldus Van Hanegem.

Barbaars en onbeschoft
Timmermans schreef donderdagnacht op zijn facebookpagina dat hij de woede van de Italiaanse premier begreep. "Nu ik de beelden heb gezien en de berichten heb gelezen, kan ik het alleen maar volledig eens zijn met de woorden van premier Matteo Renzi: het wangedrag van sommige lieden die zich Feyenoord-supporters noemen is een teken van barbaarsheid en onbeschoftheid."

Harde aanpak nodig
De Heerlenaar vervolgde: "Mijn gedachten zijn bij de politiemensen die hierdoor gewond zijn geraakt en bij de inwoners van Rome, de stad die voor mij al meer dan 40 jaar een tweede thuis is. Dit gedrag hoort niet thuis in het voetbal. Een harde aanpak is nodig, omdat recht gedaan moet worden maar ook om de sport niet overschaduwd en beschadigd mag worden door geweld van hooligans."

Niet goedpraten
Van Hanegem had overduidelijk problemen met die reactie. Al zegt ook hij dat het gedrag van de hooligans niet goed valt te praten. "Zij horen ook te worden gestraft. Maar ik had het verhaal wel graag van twee kanten gehoord en gelezen. Dat valt me tegen van de media. De Italiaanse politie en de fans van Roma zijn ook niet bepaald lieverdjes."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pauw wint prijs voor MH17-interview met Frans Timmermans
Frans Timmermans mijdt talkshow Jeroen Pauw na uitglijder
De week in quotes: 'barbaarsheid, Madonna en een frikadel'
Ophef over Timmermans' zuurstofmasker
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen