Overslaan en naar de inhoud gaan

Willem-Alexander arriveert in Brunssum voor NAVO-jubileum

Geplaatst opwoensdag 31 mei 2017 - 10:49

Koning Willem Alexander is aangekomen in Brunssum voor de viering van het 50-jarig jubileum van de NAVO-basis.

De koning kwam rond 10.25 uur aan in Brunssum.

Spannende tijden
"Het is een enorm feestelijke dag voor de NAVO en voor Brunssum", zegt voormalig secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer. "
Het hoofdkwartier is uiterst belangrijk voor de NAVO en voor Limburg. Het is van zeer groot belang dat de NAVO zo'n commandostructuur heeft. Het zijn spannende tijden in de wereld. Vanuit hier kunnen de militairen direct in actie komen als het nodig is."

Het feest wordt gehouden in het Vijverpark om zo ook de inwoners te bedanken. "Soms is er overlast, maar het levert vooral werkgelegenheid op", aldus De Hoop Scheffer.

Trots
Gedeputeerde Eric Geurts, zelf afkomstig uit Brunssum, is trots op zijn gemeente en het NAVO-hoofdkwartier. "Door de basis is Brunssum een stuk internationaler geworden. Het is economisch van groot belang, maar bijvoorbeeld ook goed voor de lokale huizenmarkt."

Tevreden
Ook gouverneur Theo Bovens is bij de viering aanwezig. "Het is een feestelijke dag. Iedereen voelt zich heel blij", zegt Bovens. Burgemeester Luc Winants is trots op het feest. "We zijn lang bezig geweest met de voorbereidingen. Het weer is perfect en de sfeer is goed. Ik ben zeer tevreden."

De hoogtepunten van de viering zijn terug te kijken op de website van L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

LIVE: Koning in Brunssum voor 50 jaar NAVO
'Slachtoffer ongeluk NAVO-basis oefende met gewichten'
Spannende dag voor scholieren uit Brunssum
Brunssumse basis viert 70 jaar NAVO
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen