Willem-Alexander Maxima (21 okt 2020)

'Filmpje met excuses maakt koning sympathiek'

Historicus Ineke Strouken uit Tegelen vindt het 'heel bijzonder' dat koning Willem-Alexander excuses heeft gemaakt voor zijn veel bekritiseerde reis naar Griekenland.

Kunstenares Maria Stams (9 sept 2020)
Baard Willem-Alexander bezorgt kunstenares extra werk

De baard van Koning Willem-Alexander heeft kunstenares Maria Stams uit Eygelshoven een pak extra werk opgeleverd.

ANP
Koning brengt verrassingsbezoek aan revalidatiecentrum

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag een verrassingsbezoek gebracht aan revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek.

ANP Koning WA
Koning aanwezig bij Memorial Day in Margraten

Koning Willem-Alexander zal 24 mei aanwezig zijn bij Memorial Day in Margraten. De koning legt tijdens de herdenking de eerste krans.

Jacques Niederer ANP (14 feb 2020)
Ex-burgemeester Weert rechter bij Raad van State

Oud-burgemeester Jacques Niederer (60) van Weert wordt rechter bij de Raad van State.

ANP
Koning brengt bezoek aan Peel en Maas

Koning Willem-Alexander breng niet alleen met Koningsdag een bezoekje aan onze provincie. Op 21 januari komt hij naar Peel en Maas.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima
PvdA wil 'eindelijk' duidelijkheid over kosten Koningsdag

De PvdA in de gemeenteraad van Maastricht wil op korte termijn duidelijkheid over wat de viering van Koningsdag de gemeente gaat kosten.

Koning brengt verrassingsbezoek aan NAVO-oefening

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend een verrassingsbezoek gebracht aan de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. De koning was daar om een grote NAVO-oefening te bekijken.

Tom Dumoulin verrast Koning Willem-Alexander met roze trui

Giro-winnaar Tom Dumoulin heef Koning Willem-Alexander donderdagavond een mooi cadeau gegeven. De Maastrichtse wielrenner heeft de vorst de roze trui gegeven.

LIVE: Koning in Brunssum voor 50 jaar NAVO

Het is 50 jaar geleden dat de NAVO zich vestigde in Brunssum. In 1967 werd het hoofdkwartier, dat toen nog AFCENT heette, ondergebracht in de verlaten steenkolenmijn Hendrik.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten