Vermoeide koppies aan de top van de trap

School breekt record op Snowworldtrappen

Leerlingen van de Jan Baptist School in Kerkrade hebben vrijdag een wereldrecord gebroken op de trappen van de Wilhelminaberg in Landgraaf. Het doel was om geld op te halen door in totaal duizend keer de berg te beklimmen. "Dat is tien keer de Mount Everest."

Wilhelminaberg Landgraaf afgesloten
Wilhelminaberg na maanden weer open voor recreanten

De Wilhelminaberg in Landgraaf en het recreatieve gebied eromheen zijn weer open. Het gebied is tweeënhalve maand dicht geweest.

Wilhelminaberg Landgraaf afgesloten
Te veel recreanten: Wilhelminaberg Landgraaf afgesloten

Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht en voorzitter van Veiligheidsregio Zuid-Limburg, heeft besloten de Wilhelminaberg in Landgraaf af te sluiten voor het publiek. De reden is dat er toch nog te veel mensen bleven komen.

Trappenmarathon
Video: Trappen lopen tijdens loodzware marathon

Zo'n 600 mensen namen zaterdag deel aan de Trappenmarathon in Landgraaf, die gezien wordt als zwaarste marathon van Nederland. Ze beklommen de 508 treden van de Wilhelminaberg.

Iconisch platform voor Wilhelminaberg in Landgraaf

Liefst 38 meter hoog wordt het iconische bouwwerk dat boven op de top van de Wilhelminaberg in Landgraaf gebouwd moet worden.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten