Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilfried de Jong naast Huub Stapel in toneelstuk King Lear

Geplaatst opdinsdag 24 april 2018 - 6:00

Televisiemaker en schrijver Wilfried de Jong en acteur Porgy Franssen schitteren dit jaar naast Huub Stapel in King Lear, één van de beroemdste toneelstukken van Shakespeare.

King Lear is een productie van Toneelgroep Maastricht. Het gezelschap brengt elke twee jaar een Shakespeare op de planken.

Nooit eerder
De hoofdrol wordt vertolkt door Huub Stapel, die in zijn lange carrière nooit eerder in een stuk van Shakespeare speelde. De cast bestaat verder uit Dirk Roofthooft, Sylvia Poorta, Hans Trentelman, Louis van Beek, Dries Vanhegen, Mieneke Bakker, Hans van Leipsig, Elisabeth De Loore en Caro Derkx.

Lees ook: Huub Stapel speelt hoofdrol in King Lear

Servé Hermans, één van de artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht, gaat het stuk regisseren. Huisschrijver Jibbe Willems tekende voor de bewerking.

Prins Charles
Hermans: "Zodra de dochters van Lear en de zonen van Gloucester na jarenlang wachten eindelijk de macht ruiken en de ruimte krijgen, slaan ze genadeloos toe. Je kan onze King Lear op een bepaalde manier zelfs spiegelen aan het Brits koningshuis, waar Prins Charles al zijn hele leven wacht totdat hij aan zijn eerste baantje mag beginnen. Dat moet een enorme frustratie voor hem zijn."

Speeldata
King Lear is van 14 september tot en met 12 december te zien in de theaters in Nederland en België. De première is op zaterdag 6 oktober in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen