Overslaan en naar de inhoud gaan

Wildstroperij: man opgepakt, vlees in beslag genomen

Geplaatst opdinsdag 1 juni 2021 - 13:23

Een 29-jarige man uit Heerlen is opgepakt op verdenking van het illegaal jagen op wilde dieren. Bij een huiszoeking werd onder meer het vlees van reekalfjes uit zijn vriezer in beslag genomen.

Ook zijn auto, een geweer en jachtkleding zijn door de politie meegenomen voor onderzoek.

Honden
In het voorjaar van 2020 werden er meerdere meldingen gedaan door verontruste landbouwers en jagers over grootschalige wildstroperij in Zuid-Limburg. Daarbij werd vaak met voertuigen over net ingezaaide akkers gereden. Als de stropers eenmaal een dier in het oog hadden gekregen, werd het wild met hazewindhonden opgejaagd.

Reeën en hazen
De stroper bleek een voorkeur te hebben voor reeën en hazen. In specifieke gebieden werden met name deze dieren gedood. Na een analyse van de meldingen kon vrij nauwkeurig worden vastgesteld op welke dagen, tijdstippen en locaties de illegale stroper actief was. De 29-jarige Heerlenaar kon daarop dinsdag in de kraag gegrepen worden.

Jagersnetwerk
De politie gaat er vanuit dat veel meldingen van stroperij uit Zuid-Limburg in relatie met elkaar zijn. Het lijkt erop dat een netwerk van stropers in de nachtelijke uren strooptochten organiseert in een groot gebied.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen