Overslaan en naar de inhoud gaan

Wildseizoen horeca valt in het water

Geplaatst opdonderdag 29 oktober 2020 - 20:30

Oktober is de maand waarin het wildseizoen begint in de horeca, maar ook dat is anders dit jaar. Door de sluiting van alle restaurants, zitten veel groothandels met een overschot aan wild.

Daar komt de sluiting van de horeca in Duitsland dit weekend nog eens bovenop.

Afspraken
"Ons wild komt uit Polen en Hongarije", vertelt Stephanie Schoonbroodt van de Naanhof in Nuth. "Wij moeten al in de zomer aangeven hoeveel wild we bestellen voor deze periode. Dat de horeca weer zou sluiten, hadden we niet gedacht. Maar die afspraken staan en die moet je ook nakomen."

Bondskanselier Angela Merkel kondigde woensdagavond strenge maatregelen aan voor Duitsland. Ook bij de oosterburen sluiten alle restaurants komende maand. "Dat merken we natuurlijk, we hebben ook veel Duitse klanten", aldus Schoonbroodt.

Grote stukken
De groothandels blijven vooral zitten met de grote stukken wild. Die zijn niet geschikt zijn voor consumenten. De verwachting is dat de hertenbiefstuk of haas wel goed verkocht blijven worden. Wellicht nog wel beter dan normaal, door het negatieve reisadvies voor de kerstperiode.

"Wij verwachten wel dat mensen er thuis iets gezelligs van gaan maken. Met misschien ook wel wat luxer vlees dan voorheen. Juist omdat ze niet naar een restaurant kunnen, pakken ze misschien thuis uit."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen