Overslaan en naar de inhoud gaan

Wildplassers het vaakst op de bon geslingerd in Valkenburg

Geplaatst opwoensdag 2 september 2020 - 6:00

Provinciebreed zijn wildplassers in 2019 in Valkenburg aan de Geul relatief gezien het vaakst op de bon geslingerd: 72,3 keer per 10.000 inwoners. Gevolgd door Maastricht en Heerlen. Dat blijkt uit onderzoek van LocalFocus op basis van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau.

In Maastricht zijn 31,8 boetes uitgeschreven op 10.000 inwoners, in Heerlen 25,7. In absolute aantallen gaat het om 386 boetes in Maastricht, 223 in Heerlen en 119 in Valkenburg aan de Geul. Voor Maastricht geldt dat het aantal boetes meer dan verdubbeld is ten opzichte van 2018. In dat jaar werden in de provinciehoofdstad 164 bekeuringen voor wildplassen uitgedeeld.

Vergrijp
In 2017 voerde Valkenburg aan de Geul de lijst met wildplassers in Limburg ook al aan. Ook toen werd in die gemeente relatief gezien het vaakst een boete uitgeschreven voor het vergrijp. De percentages over 2018 zijn niet bekend.

Lees ook: Valkenburg slingert meeste wildplassers op de bon

Totaal
In totaal zijn er in Nederland in 2019 ongeveer 17.000 wildplasboetes uitgeschreven. Dat zijn er veel meer dan in 2018: toen werden ruim 13.000 wildplassers op de bon geslingerd. In nagenoeg alle provincies is het aantal bekeuringen gestegen. Alleen in Drenthe zijn juist minder boetes voor wildplassen uitgedeeld.

Geen wildplasboetes
In Mook en Middelaar, Nederweert, Beesel, Maasgouw, Beekdaelen, Voerendaal en Simpelveld zijn volgens de cijfers in 2019 geen wildplasboetes uitgeschreven.

Bekijk hieronder hoeveel wildplassers de politie in jouw gemeente heeft betrapt.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen