Overslaan en naar de inhoud gaan

Wildplassers het vaakst op de bon geslingerd in Valkenburg

Geplaatst opwoensdag 2 september 2020 - 6:00

Provinciebreed zijn wildplassers in 2019 in Valkenburg aan de Geul relatief gezien het vaakst op de bon geslingerd: 72,3 keer per 10.000 inwoners. Gevolgd door Maastricht en Heerlen. Dat blijkt uit onderzoek van LocalFocus op basis van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau.

In Maastricht zijn 31,8 boetes uitgeschreven op 10.000 inwoners, in Heerlen 25,7. In absolute aantallen gaat het om 386 boetes in Maastricht, 223 in Heerlen en 119 in Valkenburg aan de Geul. Voor Maastricht geldt dat het aantal boetes meer dan verdubbeld is ten opzichte van 2018. In dat jaar werden in de provinciehoofdstad 164 bekeuringen voor wildplassen uitgedeeld.

Vergrijp
In 2017 voerde Valkenburg aan de Geul de lijst met wildplassers in Limburg ook al aan. Ook toen werd in die gemeente relatief gezien het vaakst een boete uitgeschreven voor het vergrijp. De percentages over 2018 zijn niet bekend.

Lees ook: Valkenburg slingert meeste wildplassers op de bon

Totaal
In totaal zijn er in Nederland in 2019 ongeveer 17.000 wildplasboetes uitgeschreven. Dat zijn er veel meer dan in 2018: toen werden ruim 13.000 wildplassers op de bon geslingerd. In nagenoeg alle provincies is het aantal bekeuringen gestegen. Alleen in Drenthe zijn juist minder boetes voor wildplassen uitgedeeld.

Geen wildplasboetes
In Mook en Middelaar, Nederweert, Beesel, Maasgouw, Beekdaelen, Voerendaal en Simpelveld zijn volgens de cijfers in 2019 geen wildplasboetes uitgeschreven.

Bekijk hieronder hoeveel wildplassers de politie in jouw gemeente heeft betrapt.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen