Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders zegt RTL-debat af en gaat carnaval vieren

Geplaatst opzondag 12 februari 2017 - 16:12

Geert Wilders heeft zich afgemeld voor het debat van RTL4 op zondag 26 februari. Omdat kort daarna ook Mark Rutte zich afmeldde, gaat het debat helemaal niet meer door.

De Venlose politicus gaat nu carnaval vieren, twitterde hij zondagmiddag.

Afspraak
Wilders liet zondagochtend al doorschemeren dat hij het debat zou laten schieten als RTL meer dan vier lijsttrekkers uitnodigt. De PVV-leider wil dat niet. Hij vindt dat de zender zich aan de eerder gemaakte afspraak moet houden van maximaal vier deelnemers.

Rutte ook niet
Ook Mark Rutte heeft, om dezelfde reden, afgezegd voor het debat, liet de VVD zondagmiddag weten. De VVD-lijsttrekker vindt net als Wilders dat RTL de afspraken schendt. Voor RTL reden om het debat daarna maar helemaal af te gelasten.

Klein verschil
Omdat het verschil met de nummers vijf, zes en zeven in de peilingen erg klein is, wilde RTL meer lijsttrekkers uitnodigen. Maar dat was dus tegen de zin van Wilders en ook Rutte.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Carnavalsvierders boos: RTL plant debat tijdens vastelaovend
Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Geert Wilders verhoord door Rijksrecherche
'Ook kiezer vindt Timmermans beste politicus'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen