Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders wint debatprijs met 'retorisch hoogstandje'

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 18:55

Geert Wilders heeft de debatprijs 2015 gewonnen.

Het Nederlands Debat Instituut riep de Venlonaar uit tot de beste debater tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

Retorisch hoogstandje
Volgens de jury bestaand uit Roderik van Grieken (directeur Nederlands Debat Instituut), Jaap de Jong (hoogleraar Journalistiek en Nieuwe Media Universiteit Leiden) en Donatello Piras (hoofdtrainer, gespreksleider en debatanalist Nederlands Debat Instituut) leverde Wilders een 'retorisch hoogstandje' tijdens zijn Eerste Termijn.

Groot ongemak in zaal
Hoogtepunt was volgens de jury "het tot twee keer toe opsommen van een lijst gemeenten waar op dit moment volgens de PVV asielzoekerscentra zijn of wellicht komen. Een ijzersterke illustratie die tot groot ongemak in de vergaderzaal leidde, omdat hij daarmee de omvang van het probleem voelbaar maakte."

Humoristisch uit de hoek
Mark Rutte werd net als vorig jaar tweede. De jury vond dat Rutte 'met gemak en inhoud' de meeste vragen wist te pareren en er ook nog in slaagde 'humoristisch uit de hoek te komen'.

Lees ook: Wilders: Er komen meer asielzoekerscentra in Limburg

Ook bij jeugd populair
Wilders sleepte donderdag nog een prijs in de wacht: de Klare Taalprijs. Die wordt toegekend door de Nationale Jeugdraad (NJR). Deze raad liet tijdens de Algemene Beschouwingen acht jongeren meeluisteren, die vervolgens besloten wie de 'prijs' krijgt. Deze NJR-juryleden waren overigens niet unaniem: ook Jesse Klaver (GroenLinks) kreeg deze Klare Taalprijs.

Zwetsprijs voor Zijlstra
De NJR geeft ook nog een zogenoemde Zwetsprijs weg. Die ging dit jaar, net als vorig jaar en het jaar daarvoor, naar Halbe Zijlstra (VVD).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rutte na veroordeling Wilders: niets mis met rechtsstaat
De week in Tweets 6-3-15
De week in tweets: Lente in Limburg? Niet voor FeestDJRuud
Rutte blij dat Wilders ongedeerd is na schietpartij
Geert Wilders
Geert Wilders en Mark Rutte ruziën over vrouwen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen