Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders wil onderzoek naar coronamedicatie Meijelse huisarts

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 19:35

De Inspectie voor de Gezondheidszorg moet de coronamedicatie die de Meijelse huisarts Rob Elens voorschrijft nader onderzoeken.

Dat verzoek deed Geert Wilders (PVV) woensdagavond aan minister Hugo de Jonge aan het slot van het coronadebat in de Tweede Kamer.

Verboden
De Meijelse huisarts claimt acht personen te hebben genezen van corona, maar de Inspectie verbiedt hem zijn behandeling voort te zetten. Het combineren van geneesmiddelen, zoals Elens doet, is volgens de Inspectie 'een kwalijke zaak' en kan leiden tot een boete voor de arts en de apotheek waarmee hij samenwerkt als ze toch doorgaan.

Lees ook: Inspectie: 'Meijelse huisarts moet stoppen met experiment'

Beloond
"Deze man moet misschien beloond worden in plaats van worden bestraft", zei Wilders. "Al is het niet volgens de regels, misschien moet toch onderzocht worden of het werkt."

Hoopvol
De Jonge gaf aan niet op de hoogte te zijn van de medicatie van Elens, maar zei toe de Inspectie om opheldering te vragen. Hij noemde het 'hoopvol' dat er kennelijk een succesvolle behandeling is. Elens heeft inmiddels laten weten te werken aan andere, wel toegestane, behandelmethodes.

Waarschuwing
De GGD Limburg-Noord waarschuwde dinsdag al voor de risico's van de experimentele behandeling en riep andere huisartsen op het voorbeeld niet te volgen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen