Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders voert campagne met CDA in Venlo

Geplaatst opwoensdag 7 maart 2018 - 7:43

Venlonaren die bij de verkiezingen van 21 maart koste wat kost op Wilders willen stemmen, vinden het bolletje dat ze moeten inkleuren niet bij de PVV maar bij het CDA.

Kandidaat nummer 9 bij de Christendemocraten voert campagne onder het motto 'Wilders... maar dan anders.'

W-Dreej
​Hay Wilders maakte furore als zanger bij het vermaarde carnavalstrio W-Dreej, maar stort zich nu op de politiek. Ondanks een negende plek op de lijst hoopt de Blerickenaar op een raadszetel.

Voorkeurstemmen
Daarvoor rekent hij niet alleen op zijn bekendheid als artiest of verwarring met zijn naamgenoot. "Ik wil gekozen worden voor mijn standpunten. Ik vind dat in Venlo de afgelopen jaren veel werk is blijven liggen, en wil me nu onder meer gaan inzetten voor de dorpen in de gemeente." Hij hoopt met voorkeurstemmen gekozen te worden, en met het CDA in de coalitie te komen. "Dat is een groot verschil met mijn naamgenoot. De PVV voert alleen maar oppositie, ik wil echt constructief iets bijdragen."

Limburgstemtvignet

Geen familie
Ondanks de bekende achternaam is Hay geen familie van de geblondeerde PVV-voorman. "Toevallig hebben we een paar maanden geleden de familiegeschiedenis uitgeplozen. Als we al een gemeenschappelijke voorouder hebben, is die van vóór 1820", aldus de CDA-kandidaat.

Posterstrijd

Tot veel verwarring met zijn achternaamgenoot heeft de kandidatuur van Hay Wilders nog niet geleid. Helemaal onopgemerkt is het echter niet gebleven. "Mijn gezicht hangt op maar een paar verkiezingsborden, want de andere CDA-kandidaten verdienen natuurlijk ook een plek. Maar bij mij zijn er meteen posters met het hoofd van Geert Wilders naast gehangen."

PVV in Venlo
Venlo is een van de vier Limburgse gemeenten waar de PVV meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. De Venlose partijleider staat zelf niet op de lijst, wel zijn kamerlid Lilian Helder en senator Gom van Strien lijstduwer.

Kijk hier voor meer verkiezingsnieuws uit Venlo

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen