Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders verdacht van strafbare Marokkanen-uitspraak

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 9:53

Geert Wilders wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van het doen van strafbare uitspraken. Dat heeft justitie donderdag bekendgemaakt.

De Venlose PVV-voorman vroeg voor de verkiezingen in maart tijdens een verkiezingsbijeenkomst of zijn aanhang meer of minder Marrokanen in Nederland wil. Toen zijn publiek scandeerde 'Minder, minder' zei Wilders daarvoor te gaan zorgen.

Nog geen vervolging
Naar aanleiding van die uitspraak kreeg het OM duizenden aangiftes binnen. Wilders is nu 'uitgenodigd voor verhoor.' Hij wordt ervan verdacht dat hij een groep mensen heeft beledigd op grond van ras, en heeft aangezet tot discriminatie en haat. Dat het OM vindt dat de uitlatingen strafbaar zijn, wil nog niet zeggen dat Wilders ook definitief wordt vervolgd.

Reactie Wilders
In een reactie op Twitter noemt Wilders de beslissing van het OM schandelijk. "Terwijl de wereld in brand staat richt het OM zijn pijlen op een volksvertegenwoordiger die problemen benoemt," schrijft hij in een verklaring.

Heemels
Het OM besliste daarnaast dat andere uitspraken over Marokkanen door PvdA-politici Spekman en Samsom niet strafbaar zijn. Van die uitspraken was onder meer aangifte gedaan door de Limburgse PVV-fractievoorzitter Michael Heemels.

Lees meer over dit onderwerp in De droomvlucht van Geert Wilders van de Limburgse dagbladen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Opgepakte man (61) Wilders-actie blijft langer vastzitten
Opgepakte man Wilders-actie langer vast
NCTV: Opgepakte man Wilders-actie had messen en bijl bij zich
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen