Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders verdacht van strafbare Marokkanen-uitspraak

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 9:53

Geert Wilders wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van het doen van strafbare uitspraken. Dat heeft justitie donderdag bekendgemaakt.

De Venlose PVV-voorman vroeg voor de verkiezingen in maart tijdens een verkiezingsbijeenkomst of zijn aanhang meer of minder Marrokanen in Nederland wil. Toen zijn publiek scandeerde 'Minder, minder' zei Wilders daarvoor te gaan zorgen.

Nog geen vervolging
Naar aanleiding van die uitspraak kreeg het OM duizenden aangiftes binnen. Wilders is nu 'uitgenodigd voor verhoor.' Hij wordt ervan verdacht dat hij een groep mensen heeft beledigd op grond van ras, en heeft aangezet tot discriminatie en haat. Dat het OM vindt dat de uitlatingen strafbaar zijn, wil nog niet zeggen dat Wilders ook definitief wordt vervolgd.

Reactie Wilders
In een reactie op Twitter noemt Wilders de beslissing van het OM schandelijk. "Terwijl de wereld in brand staat richt het OM zijn pijlen op een volksvertegenwoordiger die problemen benoemt," schrijft hij in een verklaring.

Heemels
Het OM besliste daarnaast dat andere uitspraken over Marokkanen door PvdA-politici Spekman en Samsom niet strafbaar zijn. Van die uitspraken was onder meer aangifte gedaan door de Limburgse PVV-fractievoorzitter Michael Heemels.

Lees meer over dit onderwerp in De droomvlucht van Geert Wilders van de Limburgse dagbladen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Opgepakte man (61) Wilders-actie blijft langer vastzitten
Opgepakte man Wilders-actie langer vast
NCTV: Opgepakte man Wilders-actie had messen en bijl bij zich
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen