Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders over mogelijke dreiging Rutte: dit gun je niemand

Geplaatst opmaandag 27 september 2021 - 11:07

PVV-leider Geert Wilders noemt het "verschrikkelijk" dat minister-president Mark Rutte, net als hij, zware beveiliging nodig zou hebben in verband met een ernstige dreiging.

"Dit gun je helemaal niemand", twittert hij.

Mocro-maffia
Demissionair premier Rutte wordt extra beveiligd omdat er plannen zouden zijn om een aanslag op hem te plegen of hem te ontvoeren. Dat bevestigen bronnen maandag na berichtgeving van De Telegraaf. Volgens de krant komt de dreiging uit criminele hoek. In de omgeving van Rutte zouden 'spotters' zijn gesignaleerd, criminelen die de omgeving van tevoren verkennen. Die spotters zouden banden hebben met de Mocro-maffia.

Terreurcampagne
De plannen ten aanzien van Rutte zouden passen in de 'terreurcampagne' die de zware georganiseerde misdaad sinds enige jaren voert. De moorden op de broer van de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, advocaat Derk Wiersum en Peter R. de Vries worden eveneens als onderdeel daarvan beschouwd, evenals de aanslagen op het gebouw van De Telegraaf en Panorama.

Onderwereldgeweld
De (vermoedelijke) uitvoerders van die moordaanslagen zijn gepakt, naar tussenpersonen en opdrachtgevers wordt nog volop onderzoek gedaan. De internationale cocaïnehandel, waarin miljarden omgaan, vormen de achtergrond van het keiharde onderwereldgeweld. De moorden op de broer van de kroongetuige, advocaat Wiersum en De Vries hebben tot extreme veiligheidsmaatregelen geleid. Wiersum was de advocaat van de kroongetuige, De Vries trad op als zijn adviseur en vertrouwenspersoon. Rechters en officieren van justitie die betrokken zijn bij Marengo worden zwaar beveiligd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen