Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders over mogelijke dreiging Rutte: dit gun je niemand

Geplaatst opmaandag 27 september 2021 - 11:07

PVV-leider Geert Wilders noemt het "verschrikkelijk" dat minister-president Mark Rutte, net als hij, zware beveiliging nodig zou hebben in verband met een ernstige dreiging.

"Dit gun je helemaal niemand", twittert hij.

Mocro-maffia
Demissionair premier Rutte wordt extra beveiligd omdat er plannen zouden zijn om een aanslag op hem te plegen of hem te ontvoeren. Dat bevestigen bronnen maandag na berichtgeving van De Telegraaf. Volgens de krant komt de dreiging uit criminele hoek. In de omgeving van Rutte zouden 'spotters' zijn gesignaleerd, criminelen die de omgeving van tevoren verkennen. Die spotters zouden banden hebben met de Mocro-maffia.

Terreurcampagne
De plannen ten aanzien van Rutte zouden passen in de 'terreurcampagne' die de zware georganiseerde misdaad sinds enige jaren voert. De moorden op de broer van de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, advocaat Derk Wiersum en Peter R. de Vries worden eveneens als onderdeel daarvan beschouwd, evenals de aanslagen op het gebouw van De Telegraaf en Panorama.

Onderwereldgeweld
De (vermoedelijke) uitvoerders van die moordaanslagen zijn gepakt, naar tussenpersonen en opdrachtgevers wordt nog volop onderzoek gedaan. De internationale cocaïnehandel, waarin miljarden omgaan, vormen de achtergrond van het keiharde onderwereldgeweld. De moorden op de broer van de kroongetuige, advocaat Wiersum en De Vries hebben tot extreme veiligheidsmaatregelen geleid. Wiersum was de advocaat van de kroongetuige, De Vries trad op als zijn adviseur en vertrouwenspersoon. Rechters en officieren van justitie die betrokken zijn bij Marengo worden zwaar beveiligd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen