Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders over beveiligers: 'Dit is heel erg eng'

Geplaatst opvrijdag 24 februari 2017 - 15:49

PVV-voorman Geert Wilders noemt het 'heel erg eng' dat beveiligers die in zijn directe nabijheid verkeerden zo over de schreef zijn gegaan dat ze op non-actief zijn gesteld.

"Vreselijk. Dit waren mijn directe persoonsbeveiligers die tot in mijn safehouse kwamen", twitterde de politicus uit Venlo over het nieuws van vrijdag.

Kapotgeschrokken
Wilders
liet eerder al weten dat hij zich 'opnieuw kapotgeschrokken' is van de onthulling dat twee jaar geleden al eens twee van zijn beveiligers uit hun functie werden gezet wegens financiële malversaties. Het tweetal maakte volgens minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok deel uit van de 'fysieke schil' rond de PVV-leider. Deze beveiligers cirkelen voortdurend om Wilders heen en komen ook bij hem thuis, in een geheim en zwaarbewaakt huis.

Eerder veroordeeld
De PVV-lijsttrekker is naar eigen zeggen vrijdagochtend over het tweetal geïnformeerd. Enkele uren later diende de volgende onthulling zich aan. Het AD meldde vrijdagmiddag dat de beveiliger die maandag werd opgepakt omdat hij geheime informatie had gelekt, eerder al eens werd veroordeeld. Waarom de agent destijds niet op straat is gezet, is een raadsel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wilders hervat campagne en komt toch naar Limburg
Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Geert Wilders verhoord door Rijksrecherche
'Ook kiezer vindt Timmermans beste politicus'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen