Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders mag toch getuigen horen in zijn proces

Geplaatst opvrijdag 11 december 2015 - 13:00

Geert Wilders heeft alsnog toestemming gekregen om een aantal getuigen te horen in de rechtszaak waarin hij terechtstaat voor onder meer discriminatie.

Om welke getuigen het gaat, wilde de Rechtbank van Den Haag niet zeggen, schrijft NRC.

Afgewezen
De PVV-voorman is aangeklaagd voor onder meer discriminatie en aanzetten tot haat vanwege zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraak. Hij wilde veertig getuigen oproepen, maar dat verzoek werd door de rechter-commissaris afgewezen. De politicus uit Venlo sprak daarop de vrees uit dat hij geen eerlijk proces zou krijgen en tekende bezwaar aan. De Haagse rechtbank honoreerde een deel van zijn bezwaren.

Proces
Het proces tegen Wilders begint volgend jaar, ruim anderhalf jaar na de bewuste uitspraken. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 vroeg hij in een zaal vol PVV-aanhangers: 'Willen jullie meer of minder Marokkanen?' Het Openbaar Ministerie besloot in december van dat jaar de politicus te vervolgen voor deze uitspraak. Een eerder proces tegen Wilders liep op niets uit.

Lees ook: Wilders in rechtbank: 'Geef mij eerlijk proces'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bedreigingsvideo Wilders van YouTube vanwege Oppenheimer
Persrechter: Wilders krijgt wel eerlijk proces
'Deel van minder-aangiften tegen Wilders is nep'
ANP
Proces tegen Geert Wilders gaat door
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen