Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders: 'Kan niks met beschuldigingen Graus'

Geplaatst opdinsdag 8 juni 2021 - 16:47

PVV-leider Geert Wilders is niet van plan fractiegenoot Dion Graus uit Heerlen aan te spreken op seksueel grensoverschrijdend gedrag, zolang de beschuldigingen daarvan niet zijn bewezen.

"Ik ben geen strafrechter", zegt hij. "Ik ben met beide handen op de rug gebonden." Daarbij benadrukt Wilders dat het om anonieme aantijgingen gaat die Graus zelf tegenspreekt.

Vermoedens
Wilders zegt 'vermoedens' te hebben wie de voormalige fractiemedewerkster is die volgens NRC haar beklag deed over seksuele intimidatie door Graus. Maar hij heeft haar daar niet over gesproken. Hij vindt het ook niet zijn verantwoordelijkheid als partijleider om dat uit te zoeken. Dat is aan politie en justitie omdat het om 'vermeende strafbare feiten' gaat, aldus Wilders.

Lees ook: Weer beschuldiging tegen Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV)

Aangifte
De enige manier om boven tafel te krijgen wat er precies is gebeurd, is volgens Wilders aangifte doen: "Man en paard benoemen." Toch roept hij de oud-fractiemedewerkster daar niet toe op. "Dat moet ze zelf beslissen." Graus werd eerder door zijn ex-vrouw beschuldigd van seksueel misbruik. Zij deed wel aangifte tegen hem, maar die is volgens Wilders later weer ingetrokken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen