Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders: 'Kan niks met beschuldigingen Graus'

Geplaatst opdinsdag 8 juni 2021 - 16:47

PVV-leider Geert Wilders is niet van plan fractiegenoot Dion Graus uit Heerlen aan te spreken op seksueel grensoverschrijdend gedrag, zolang de beschuldigingen daarvan niet zijn bewezen.

"Ik ben geen strafrechter", zegt hij. "Ik ben met beide handen op de rug gebonden." Daarbij benadrukt Wilders dat het om anonieme aantijgingen gaat die Graus zelf tegenspreekt.

Vermoedens
Wilders zegt 'vermoedens' te hebben wie de voormalige fractiemedewerkster is die volgens NRC haar beklag deed over seksuele intimidatie door Graus. Maar hij heeft haar daar niet over gesproken. Hij vindt het ook niet zijn verantwoordelijkheid als partijleider om dat uit te zoeken. Dat is aan politie en justitie omdat het om 'vermeende strafbare feiten' gaat, aldus Wilders.

Lees ook: Weer beschuldiging tegen Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV)

Aangifte
De enige manier om boven tafel te krijgen wat er precies is gebeurd, is volgens Wilders aangifte doen: "Man en paard benoemen." Toch roept hij de oud-fractiemedewerkster daar niet toe op. "Dat moet ze zelf beslissen." Graus werd eerder door zijn ex-vrouw beschuldigd van seksueel misbruik. Zij deed wel aangifte tegen hem, maar die is volgens Wilders later weer ingetrokken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen