Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders haalt uit naar Limburgs Statenlid: 'Zieke geest'

Geplaatst opdonderdag 2 maart 2017 - 0:51

Geert Wilders heeft hard uitgehaald naar het Limburgse D66-Statenlid Hans van Wageningen.

Aanleiding is een opiniestuk van de D66'er waarin hij schrijft dat Wilders hoopt dat er nog voor de verkiezingen een aanslag wordt gepleegd in Nederland. "Bah. Bah. Wat een zieke D66-geest", reageert de PVV-voorman op Twitter.

Hitler
Van Wageningen baarde woensdag opzien met een opiniestuk dat hij zelf op internet verspreidde. De tekst was een reactie op een relletje rond het Heerlense gemeenteraadslid Christian Petermann, die een getrukeerde foto van D66-voorman Pechtold op Twitter plaatste. Volgens Van Wageningen volgen Wilders en Petermann een strategie die eerder is gebruikt door Adolf Hitler en Slobodan Milošević.

1945
En daar bleef het niet bij. Volgens de D66'er verdeelt Wilders Nederland in twee kampen. En dat zou voor ons land 'net zo slecht kunnen aflopen als voor Duitsland in 1945 en Joegoslavië in 1991'. Om vervolgens te concluderen: "Hij hoopt op een aanslag vlak vóór de verkiezingen en dat hij op het Haagse pluche zit als de rook weer is opgetrokken."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

D66-Statenlid: 'Wilders hoopt op aanslag'
Alexander Pechtold
Pechtold: uitspraak D66'er over Wilders 'heel onverstandig'
PVV'er Housmans vindt opiniestuk D66'er 'verachtelijk'
Leon Vaessen lijsttrekker D66 Statenverkiezingen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen