Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders haalt uit naar Limburgs Statenlid: 'Zieke geest'

Geplaatst opdonderdag 2 maart 2017 - 0:51

Geert Wilders heeft hard uitgehaald naar het Limburgse D66-Statenlid Hans van Wageningen.

Aanleiding is een opiniestuk van de D66'er waarin hij schrijft dat Wilders hoopt dat er nog voor de verkiezingen een aanslag wordt gepleegd in Nederland. "Bah. Bah. Wat een zieke D66-geest", reageert de PVV-voorman op Twitter.

Hitler
Van Wageningen baarde woensdag opzien met een opiniestuk dat hij zelf op internet verspreidde. De tekst was een reactie op een relletje rond het Heerlense gemeenteraadslid Christian Petermann, die een getrukeerde foto van D66-voorman Pechtold op Twitter plaatste. Volgens Van Wageningen volgen Wilders en Petermann een strategie die eerder is gebruikt door Adolf Hitler en Slobodan Milošević.

1945
En daar bleef het niet bij. Volgens de D66'er verdeelt Wilders Nederland in twee kampen. En dat zou voor ons land 'net zo slecht kunnen aflopen als voor Duitsland in 1945 en Joegoslavië in 1991'. Om vervolgens te concluderen: "Hij hoopt op een aanslag vlak vóór de verkiezingen en dat hij op het Haagse pluche zit als de rook weer is opgetrokken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

D66-Statenlid: 'Wilders hoopt op aanslag'
Alexander Pechtold
Pechtold: uitspraak D66'er over Wilders 'heel onverstandig'
PVV'er Housmans vindt opiniestuk D66'er 'verachtelijk'
Leon Vaessen lijsttrekker D66 Statenverkiezingen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen