Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders bezorgd over onpartijdigheid rechter

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 15:00

PVV-leider Geert Wilders heeft ernstige zorgen en twijfels over de neutraliteit van de voorzitter van het gerechtshof, die nu zijn zaak behandelt in het 'minder-Marokkanen-proces'.

Wilders heeft informatie dat de rechter ook voorzitter is van de Stichting Gascaria. In die positie heeft zij als jury in 2016 een prijs toegekend aan een 'linkse activiste' die zich via een collectief sterkt maakte voor vluchtelingen.

Lees ook: Hoger beroep Wilders om Marokkanen-zaak begint

Twijfel
De PVV-leider zei dat dinsdag tijdens de regiezitting. Naar eigen zeggen hoorde hij dit pas in de pauze, anders had zijn advocaat dit eerder aangekaart. "Ik twijfel of u de persoon bent om mij te beoordelen in dit proces", aldus Wilders tegen rechter Jeanne Gaaskee.

Tegenovergestelde
​Wilders wees erop dat de winnende activiste in politiek opzicht het tegenovergestelde is van zijn eigen ideeën. De activiste was volgens hem actief in de kraakwereld en organiseerde een anti-Trump-demonstratie.

Lees ook: Marokkanen-proces tegen Wilders begint in mei volgend jaar

Verschoning
De PVV-leider hoopt dat zijn informatie niet waar is en als die wel klopt, dan wil hij dat de rechter dit in perspectief plaatst. Doet zij dat niet, dan zou 'verschoning' een optie zijn. Dat houdt in dat een rechter zich op eigen initiatief terugtrekt.

Tweede regiezitting
​Wilders sprak nog niet over wraking, wat betekent dat hij de rechter zou verzoeken om op te stappen. Daar moet een andere raadkamer een besluit over nemen.

Gaaskee zei dat het hof er aanstaande donderdag tijdens de tweede regiezitting op terug zal komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen