Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilders bezorgd over onpartijdigheid rechter

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 15:00

PVV-leider Geert Wilders heeft ernstige zorgen en twijfels over de neutraliteit van de voorzitter van het gerechtshof, die nu zijn zaak behandelt in het 'minder-Marokkanen-proces'.

Wilders heeft informatie dat de rechter ook voorzitter is van de Stichting Gascaria. In die positie heeft zij als jury in 2016 een prijs toegekend aan een 'linkse activiste' die zich via een collectief sterkt maakte voor vluchtelingen.

Lees ook: Hoger beroep Wilders om Marokkanen-zaak begint

Twijfel
De PVV-leider zei dat dinsdag tijdens de regiezitting. Naar eigen zeggen hoorde hij dit pas in de pauze, anders had zijn advocaat dit eerder aangekaart. "Ik twijfel of u de persoon bent om mij te beoordelen in dit proces", aldus Wilders tegen rechter Jeanne Gaaskee.

Tegenovergestelde
​Wilders wees erop dat de winnende activiste in politiek opzicht het tegenovergestelde is van zijn eigen ideeën. De activiste was volgens hem actief in de kraakwereld en organiseerde een anti-Trump-demonstratie.

Lees ook: Marokkanen-proces tegen Wilders begint in mei volgend jaar

Verschoning
De PVV-leider hoopt dat zijn informatie niet waar is en als die wel klopt, dan wil hij dat de rechter dit in perspectief plaatst. Doet zij dat niet, dan zou 'verschoning' een optie zijn. Dat houdt in dat een rechter zich op eigen initiatief terugtrekt.

Tweede regiezitting
​Wilders sprak nog niet over wraking, wat betekent dat hij de rechter zou verzoeken om op te stappen. Daar moet een andere raadkamer een besluit over nemen.

Gaaskee zei dat het hof er aanstaande donderdag tijdens de tweede regiezitting op terug zal komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen