Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilde achtervolging op A67, aanhoudingen in Duitsland

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 13:59

Na een wilde achtervolging over onder meer de Limburgse A67 heeft de politie in Duitsland dinsdag drie mensen aangehouden.

Het voertuig met Duits kenteken werd op hoge snelheid achtervolgd door meerdere politiewagens en een helikopter, zo meldt de politie.

Tegen verkeer in
De bestuurder van de auto had in Eindhoven een stopteken genegeerd en reed bovendien meerdere keren op agenten in toen die hem alsnog tot stoppen wilden dwingen. Nadat de auto, waar drie mensen in zaten, een stuk tegen het verkeer in had gereden, snelde deze via de A2 en A67 richting Limburg.

Video: Track '88

Kempen
De vluchters en de politie snelden de provinciegrensovergang over en bleven op hoge snelheid over de Limburgse A67 rijden, zo bevestigt de Limburgse politie. Vervolgens staken zij bij Herungerberg de grens met Duitsland over. De Duitse politie nam vervolgens de achtervolging over en slaagde er bij de plaats Kempen in de wagen tot stoppen te dwingen. Daar werden de vrouw en de twee mannen die in de auto zaten, in de boeien geslagen.

Overleveren
De politie wil dat het drietal zo snel mogelijk vanuit Duitsland aan Nederland overgeleverd wordt. Ze worden, vanwege het inrijden op de agenten, verdacht van poging tot doodslag. Het is onduidelijk waarom zij op de vlucht sloegen.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen