Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilde achtervolging op A67, aanhoudingen in Duitsland

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 13:59

Na een wilde achtervolging over onder meer de Limburgse A67 heeft de politie in Duitsland dinsdag drie mensen aangehouden.

Het voertuig met Duits kenteken werd op hoge snelheid achtervolgd door meerdere politiewagens en een helikopter, zo meldt de politie.

Tegen verkeer in
De bestuurder van de auto had in Eindhoven een stopteken genegeerd en reed bovendien meerdere keren op agenten in toen die hem alsnog tot stoppen wilden dwingen. Nadat de auto, waar drie mensen in zaten, een stuk tegen het verkeer in had gereden, snelde deze via de A2 en A67 richting Limburg.

Video: Track '88

Kempen
De vluchters en de politie snelden de provinciegrensovergang over en bleven op hoge snelheid over de Limburgse A67 rijden, zo bevestigt de Limburgse politie. Vervolgens staken zij bij Herungerberg de grens met Duitsland over. De Duitse politie nam vervolgens de achtervolging over en slaagde er bij de plaats Kempen in de wagen tot stoppen te dwingen. Daar werden de vrouw en de twee mannen die in de auto zaten, in de boeien geslagen.

Overleveren
De politie wil dat het drietal zo snel mogelijk vanuit Duitsland aan Nederland overgeleverd wordt. Ze worden, vanwege het inrijden op de agenten, verdacht van poging tot doodslag. Het is onduidelijk waarom zij op de vlucht sloegen.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen