Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilde achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal

Geplaatst opwoensdag 6 maart 2019 - 17:33

In Weert heeft woensdagmiddag een wilde achtervolging plaatsgevonden. Uiteindelijk is de voortvluchtige automobilist tegen een lantaarnpaal in het Belgische Bocholt tot stilstand gekomen.

Bij de achtervolging waren volgens Het Belang van Limburg twintig politiewagens betrokken.

Controle
In de Belgische grensplaats vond een politiecontrole plaats. Toen agenten de bestuurder vanwege zijn opvallende rijgedrag langs de kant wilden zetten, ging hij er plankgas richting Weert vandoor.

Video: Track '88

Assistentie
De politie van Weert heeft assistentie verleend bij de achtervolging over de Kempenweg, Kazernelaan en de Ringbaan-Zuid. De automobilist haalde daarbij halsbrekende toeren uit. Zo heeft hij twee politieauto's geramd en is hij dwars door een wegblokkade heengereden.

Paal
Uiteindelijk werd de BMW van de bestuurder in Bocholt klemgereden. Hij kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De automobilist is opgepakt. Waarom hij er alles aan deed om uit handen van de politie te blijven, moet uit onderzoek blijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen