Overslaan en naar de inhoud gaan

Wildbarbecueërs maken er een zooitje van bij Mookerplas

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 18:00

Uitgebrande wegwerpbarbecues en veel troep. Langs de Mookerplas bij Plasmolen is veel overlast van zomerse wildbarbecueërs.

"Als wij 's morgens de stranden schoonmaken, zien we de resultaten van de avondfeestjes", vertelt Niels de Haan, beheerder van de plas namens Leisurelands, aan de Gelderlander.

Openbare stookplaatsen
Bij de Mookerplas staan openbare stookplaatsen. Maar ondanks deze getroffen maatregel, is het nog niet genoeg. "De openbare stookplaatsen helpen een beetje. Het betekent in ieder geval dat de rommel rond die plek ligt en het voorkomt schroeiplekken in het gras", aldus de Haan tegenover de krant.

Sociale controle
Samen met opsporingsambtenaren probeert de Haan de overlast tegen te gaan. "Natuurlijk handhaven wij, samen met de opsporingsambtenaren van de gemeente, maar we kunnen niet overal tegelijk zijn." Daarnaast is de ervaring van de beheerder dat als het druk is, er juist beter wordt opgeruimd. "Dat heeft te maken met sociale controle."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen