Overslaan en naar de inhoud gaan

Wil Houben lokt hoon en uitnodiging uit met Groningen-tweet

Geplaatst opmaandag 30 juli 2018 - 20:39

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal heeft de uitnodiging gekregen om zelf eens in het Groningse aardbevingsgebied te komen kijken, na een sneertweet over de Groningse gaswinning.

Houben twitterde zondag: "Ik snap niet hoe heel Nederland zich door een paar Groningers haar gasrijkdom laat afnemen. De Limburgse kolen zijn er destijds tot de laatste kuubs uit geroofd!", naar aanleiding van een opiniestuk dat zaterdag in De Limburger stond.

Reacties
Dat bericht leidde met name in Groningen voor een (gas)explosie aan reacties. De noorderlingen voelen zich door Houben tekort gedaan, omdat de gaswinning in die provincie tot veel aardbevingen en schade aan gebouwen heeft geleid. Burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond en loco-burgemeester Bé Schollema van Loppersum hebben Houben uitgenodigd om zelf te komen kijken welke gevolgen de gaswinning heeft voor de inwoners van Groningen.

Jammer dan
Tegen het Dagblad van het Noorden zegt Houben vanaf zijn vakantieadres in de Verenigde Staten verder niet te willen reageren. "Ik ben op vakantie. Ik ga niet discussiëren over een tweet'', appt hij aan de krant "Er heeft een handvol Groningers en wat mensen van de SP gereageerd op mijn tweet. Daar heb ik geen vrienden mee gemaakt. Jammer dan.''

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen