Overslaan en naar de inhoud gaan

Wil Houben lokt hoon en uitnodiging uit met Groningen-tweet

Geplaatst opmaandag 30 juli 2018 - 20:39

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal heeft de uitnodiging gekregen om zelf eens in het Groningse aardbevingsgebied te komen kijken, na een sneertweet over de Groningse gaswinning.

Houben twitterde zondag: "Ik snap niet hoe heel Nederland zich door een paar Groningers haar gasrijkdom laat afnemen. De Limburgse kolen zijn er destijds tot de laatste kuubs uit geroofd!", naar aanleiding van een opiniestuk dat zaterdag in De Limburger stond.

Reacties
Dat bericht leidde met name in Groningen voor een (gas)explosie aan reacties. De noorderlingen voelen zich door Houben tekort gedaan, omdat de gaswinning in die provincie tot veel aardbevingen en schade aan gebouwen heeft geleid. Burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond en loco-burgemeester Bé Schollema van Loppersum hebben Houben uitgenodigd om zelf te komen kijken welke gevolgen de gaswinning heeft voor de inwoners van Groningen.

Jammer dan
Tegen het Dagblad van het Noorden zegt Houben vanaf zijn vakantieadres in de Verenigde Staten verder niet te willen reageren. "Ik ben op vakantie. Ik ga niet discussiëren over een tweet'', appt hij aan de krant "Er heeft een handvol Groningers en wat mensen van de SP gereageerd op mijn tweet. Daar heb ik geen vrienden mee gemaakt. Jammer dan.''

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen