Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijnboer: 'Extreem weer beïnvloedt oogst flink'

Geplaatst opdinsdag 14 september 2021 - 22:45

Dit jaar verwacht Kirsten Abels van Domein Holset uit Lemiers tot wel dertig procent minder opbrengst van de druivenoogst.

De reden voor de mindere oogst is dat het voorjaar gepaard ging met extreem weer. "Van heel koud naar een hitterecord en ook heel veel regen."

Schimmel
Sommige percelen van Domein Holset hebben daardoor te kampen met de schimmel meeldauw", vertelt Abels. "En dat zorgt ervoor dat veel druiventrossen er verschrompeld bijhangen."

Video L1

Fink aanpakken
In Thorn heeft eigenaar Harrie Vorsselen van Wijngoed Thorn ook te maken met de schimmel maar valt de schade volgens hem mee. "Het is flink aanpakken dit oogstjaar. De meeldauw zit er een beetje in. Door de regen was het lastig alles gezond te houden. Wat we normaal in anderhalve maand doen hebben we nu in anderhalve week gedaan. Opbinden, ontbladeren en onkruid wieden dat groeide als hop. Maar nu ziet het er goed uit."

Buffer
"We kunnen een wijnjaar als dit goed hebben maar het moet niet te vaak gebeuren. We hebben ook wel wat slapeloze nachten gehad. Maar als we dit goede weer de komende drie weken blijft, zijn wij een blije wijnboer" vertelt Abels van Domein Holset.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen