Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijnand Thönissen maakt Vastelaovendposter 2015

Geplaatst opdinsdag 27 januari 2015 - 16:18

De 10e poster Vastelaovend in Limburg is gemaakt door kunstenaar Wijnand Thönissen uit Ool. De poster is dinsdagmiddag in zijn woonplaats gepresenteerd.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans onthulde de carnavalsposter, die in een oplage van 100.000 stuks verschijnt.

Kranten
De provincie selecteert ieder jaar een kunstenaar voor het maken van de poster. Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad zorgen via hun servicepunten voor de verspreiding. Ook de Sjeng Kraft Kompenei is erbij betrokken.

Ophef
Er wordt niet altijd goed gereageerd op de poster. Zo ontstond er veel ophef over het exemplaar van 2013. De afbeelding werd niet vrolijk genoeg genoemd, en vergeleken met een zwarte piet. Dat leverde veel negatieve reacties op.

Bon in de krant
Om iedereen de kans te geven de gratis kunstposter af te halen bij de servicepunten van de Media Groep Limburg, staat woensdag in de Limburgse kranten een bon voor twee posters.

Geef je mening over de poster op onze Facebookpagina.

De Limburgse carnavalsposter 2015 is gepresenteerd.
Video: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kritiek op 'trieste' carnavalsposter is niet mals
Dit is de nieuwe Limburgse carnavalsposter
Nieuwe Limburgse carnavalsposter is er
De week in beeld: De loverboy, afscheid Ricksen en sneeuw
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen