Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wijler: 'Liever Olympische titel dan nummer één'

Geplaatst opmaandag 22 oktober 2018 - 16:22

Handboogschutter Steve Wijler wil liever een Olympische titel dan de nummer één van de wereld zijn.

Dat zegt hij op zijn eigen schietbaan in Roggel, in gesprek met L1. De huidige nummer één van de wereld sprak daar zijn ambities uit voor de toekomst. "Ik wil graag naar drie Olympische Spelen. Tokio, Parijs en Los Angeles in 2028."

Compound-ambities
Wijler wil op alle edities voor eremetaal gaan. In 2028 hangt hij zijn handboog nog niet aan de wilgen. "Daarna wil ik de overstap maken naar compound-schieten." Dat is de niet-Olympische discipline waar op dit moment provinciegenoot Mike Schloesser de wereldranglijst aanvoert. "In het compound-schieten is veel meer geld in te verdienen. Het is een hele andere tak van sport, maar het lijkt me een mooie uitdaging om daar ook goed in te worden."

Wijler was in Roggel om daar een demonstratie te geven op twee gloednieuwe schietbanen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen