Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijler en Schloesser grijpen naast medailles tijdens EK

Geplaatst opwoensdag 2 juni 2021 - 19:54

Steve Wijler uit Horn en Gabriela Schloesser uit Nuth hebben tijdens de EK handboogschieten in Antalya naast de medailles gegrepen bij de gemengde teams op het onderdeel recurve.

In de olympische recurvediscipline werd het duo in de achtste finales verrassend verslagen door Oostenrijk: 5-1 (40-38, 36-34, 36-36). Een door de wind gevangen pijl in de 5 brak het duo op.

Teleurstelling
Bondscoach Ron van der Hoff reageerde teleurgesteld. "Oostenrijk was onverwacht goed en schoot ver boven hun normale niveau. De eerste ronde was 40-38. Waar je dan vaak 2-0 voorstaat, was het nu 2-0 achter. In de tweede ronde draait de wind net voor een schot, dat daardoor in de 5 valt. Eigenlijk maar één 'foutje' tegen een te sterk Oostenrijk."

Verlies
Het compoundteam, bestaande uit Sanne de Laat en Mike Schloesser (de man van Gabriela), verloor in de kwartfinales na een shoot-off van Estland. Laura van der Winkel bereikte bij haar EK-debuut de derde ronde op het olympische onderdeel recurve. Ze treedt donderdag aan tegen de Duitse Michelle Kroppen. Gabriella Schloesser heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de derde ronde.

Kwalificaties
Bij de mannen ging Rick van der Ven in de tweede ronde van het recurve onderuit. Steve Wijler en Sjef van den Berg hoefden woensdag niet in actie te komen. Zij hadden zich via de kwalificaties rechtstreeks gevoegd bij de laatste 32.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen