Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijkplatform Geleen-Noord roept op tot sabotage enquête

Geplaatst opmaandag 2 november 2015 - 6:37

Het wijkplatform Geleen-Noord roept inwoners van de wijk De Haese op een gemeentelijke enquête over parkeren te saboteren.

Het platform is woedend op wethouder Noël Lebens (Parkeren, CDA), die afspraken niet zou nakomen, zo blijkt uit een brief aan de raad.

Oplossingen
Lebens heeft op 5 oktober met het wijkplatform overlegd over het parkeerbeleid en de verkeersveiligheid in de wijk. Naar de smaak van het platform heeft Lebens toegezegd dat middels ‘maatwerk’ oplossingen gezocht zouden worden.

Opties
Inwoners van De Haese hebben vervolgens een brief van de gemeente ontvangen met een peiling, waarin inwoners drie opties worden voorgelegd: gaan betalen voor vergunningparkeren, vrijparkeren of het invoeren van een blauwe zone.

Ziekenhuis
Het platform is verbaasd. "Geen enkele serieuze, besproken oplossing wordt aangedragen. Er wordt van uitgegaan dat als voor vergunningparkeren wordt gekozen, er betaling moet plaatsvinden. In het verleden is vaak aangegeven dat betalen voor vergunningparkeren niet fair is in De Haese, omdat de parkeeroverlast wordt veroorzaakt door het ziekenhuis."

Een probleem dat niet 'afgewenteld' mag worden op de inwoners, meent het platform, Dat wijkbewoners oproept het enquêteformulier oningevuld te retourneren of erop te vermelden het oneens te zijn met alle opties.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Proef met parkeren in Sittard-Geleen mislukt
Onderzoek naar ‘majeure projecten’ Geleen en Born
Speld van Verdienste voor Geleense medewerkers Start
Oude mijn
Oprichting van De DoMIJNen is ‘voorlopig besluit’
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen