Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wijkplatform Geleen-Noord roept op tot sabotage enquête

Geplaatst opmaandag 2 november 2015 - 6:37

Het wijkplatform Geleen-Noord roept inwoners van de wijk De Haese op een gemeentelijke enquête over parkeren te saboteren.

Het platform is woedend op wethouder Noël Lebens (Parkeren, CDA), die afspraken niet zou nakomen, zo blijkt uit een brief aan de raad.

Oplossingen
Lebens heeft op 5 oktober met het wijkplatform overlegd over het parkeerbeleid en de verkeersveiligheid in de wijk. Naar de smaak van het platform heeft Lebens toegezegd dat middels ‘maatwerk’ oplossingen gezocht zouden worden.

Opties
Inwoners van De Haese hebben vervolgens een brief van de gemeente ontvangen met een peiling, waarin inwoners drie opties worden voorgelegd: gaan betalen voor vergunningparkeren, vrijparkeren of het invoeren van een blauwe zone.

Ziekenhuis
Het platform is verbaasd. "Geen enkele serieuze, besproken oplossing wordt aangedragen. Er wordt van uitgegaan dat als voor vergunningparkeren wordt gekozen, er betaling moet plaatsvinden. In het verleden is vaak aangegeven dat betalen voor vergunningparkeren niet fair is in De Haese, omdat de parkeeroverlast wordt veroorzaakt door het ziekenhuis."

Een probleem dat niet 'afgewenteld' mag worden op de inwoners, meent het platform, Dat wijkbewoners oproept het enquêteformulier oningevuld te retourneren of erop te vermelden het oneens te zijn met alle opties.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Proef met parkeren in Sittard-Geleen mislukt
Onderzoek naar ‘majeure projecten’ Geleen en Born
Speld van Verdienste voor Geleense medewerkers Start
Oude mijn
Oprichting van De DoMIJNen is ‘voorlopig besluit’
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen