Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijkplatform Geleen-Noord roept op tot sabotage enquête

Geplaatst opmaandag 2 november 2015 - 6:37

Het wijkplatform Geleen-Noord roept inwoners van de wijk De Haese op een gemeentelijke enquête over parkeren te saboteren.

Het platform is woedend op wethouder Noël Lebens (Parkeren, CDA), die afspraken niet zou nakomen, zo blijkt uit een brief aan de raad.

Oplossingen
Lebens heeft op 5 oktober met het wijkplatform overlegd over het parkeerbeleid en de verkeersveiligheid in de wijk. Naar de smaak van het platform heeft Lebens toegezegd dat middels ‘maatwerk’ oplossingen gezocht zouden worden.

Opties
Inwoners van De Haese hebben vervolgens een brief van de gemeente ontvangen met een peiling, waarin inwoners drie opties worden voorgelegd: gaan betalen voor vergunningparkeren, vrijparkeren of het invoeren van een blauwe zone.

Ziekenhuis
Het platform is verbaasd. "Geen enkele serieuze, besproken oplossing wordt aangedragen. Er wordt van uitgegaan dat als voor vergunningparkeren wordt gekozen, er betaling moet plaatsvinden. In het verleden is vaak aangegeven dat betalen voor vergunningparkeren niet fair is in De Haese, omdat de parkeeroverlast wordt veroorzaakt door het ziekenhuis."

Een probleem dat niet 'afgewenteld' mag worden op de inwoners, meent het platform, Dat wijkbewoners oproept het enquêteformulier oningevuld te retourneren of erop te vermelden het oneens te zijn met alle opties.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Proef met parkeren in Sittard-Geleen mislukt
Onderzoek naar ‘majeure projecten’ Geleen en Born
Speld van Verdienste voor Geleense medewerkers Start
Oude mijn
Oprichting van De DoMIJNen is ‘voorlopig besluit’
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen