Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijkagent vertaalt BOB-campagne voor Poolse chauffeurs

Geplaatst opdonderdag 26 december 2019 - 16:23

Een nieuw incident met een Poolse bestuurder die onder invloed over de Limburgse wegen reed, was voor wijkagent Marcel Deenen de bekende druppel: hij vertaalde de welbekende BOB-campagne naar het Pools.

In de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag bekeurde de politie in Venray een Poolse man die bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Poolse collega
"De BOB-campagne is bij deze persoon kennelijk nog niet bekend", laat Deenen weten op zijn Instagram-account. "BOB betekent Bewust Onbeschonken Bestuurder. Ik heb, met hulp van Google Translate en een Poolse collega een BOB-campagne in het Pools gemaakt."

Slimmer dan een ezel
De tekst van de campagne is op advies van de Poolse collega wel iets aangepast. In plaats van: Ben je BOB, zeg het hardop!, staat er nu 'Een nuchtere bestuurder is slimmer dan een ezel!'. "Kennelijk begrijpt men dat beter", schrijft Deenen.

View this post on Instagram

Collega's hebben adgelopen nacht te Venray een 37-jarige inwoner uit Duitsland aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De man, van Poolse afkomst moest een ademanalyse ondergaan. Uitslag 1035 ug/l. Dat is bijna 5 keer het toegestane.!! Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De BOB campagne is bij deze persoon kennelijk nog niet bekend. BOB betekent Bewust Onbeschonken Bestuurder. Ik heb, met hulp van Google translate en een Poolse collega, een BOB campagne in het Pools gemaakt. BAB (in het Pools = Bezpieczny Alkohol Bez. Vrij vertaald: veilig zonder alcohol). De tekst is op advies van de Poolse collega iets aangepast. In plaats van: "Ben je Bob, zeg het hardop! ", staat er nu "Een nuchtere bestuurder is slimmer dan een ezel!" Kennelijk begrijpt men dat beter! Laten we het hopen ! #BOB #BAB #alcohol #verkeersveiligheid #Polen #rijbewijs #invordering #wijkagent #instacop #venray #binnenkortlangsdewegen #BABcampagne

A post shared by Wijkagent_Marcel (@wijkagent_marceldeenen) on

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen