Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijk Keent in Weert moet tijdelijke woningen slikken

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2016 - 21:05

Ondanks massale protesten uit de wijk Keent in Weert, worden daar langs de ringbaan toch 22 tijdelijke zogenaamde Heijmans One-woningen gebouwd.

Een meerderheid van de gemeenteraad ging woensdagavond akkoord met het beschikbaar stellen van een stuk grond om de tijdelijke woningen te kunnen bouwen. Ze zijn bedoeld om een deel van de grote druk op de vraag naar sociale huurwoningen weg te nemen.

Locatie verkeerd
Buurtbewoners zijn niet blij met de woningen. Ze zien ook wel in dat er grote behoefte is aan goedkope huurwoningen voor een- en tweepersoonshuishoudens, maar ze vinden de locatie verkeerd. Te dicht op de ringbaan. Ze vrezen dat de toekomstige bewoners veel last zullen krijgen van trillingen, geluid en fijnstof.

Groen opofferen
Verder vinden de wijkbewoners dat ze een stukje groen op moeten offeren voor de Heijmans One-woningen.

Bouwvergunning
Wethouder Frans van Eersel gaf woensdagavond aan dat woningcorporatie Wonen Limburg, dat de tijdelijke woningen gaat bouwen, ook rechten heeft. Er geldt namelijk op die plek al een bouwvergunning voor zestien permanente woningen. Verder gaf hij aan dat de Heijmans One-woningen aan alle wettelijke eisen zullen voldoen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wietvangst in Weert
Heel veel handtekeningen tegen 'racebaan' in wijk Weert
Weertse wijk Keent verlost van kraaiende haan
Verzakkingsgevaar door muizeninvasie Sint Annamolen Weert
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen