Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijk Keent in Weert moet tijdelijke woningen slikken

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2016 - 21:05

Ondanks massale protesten uit de wijk Keent in Weert, worden daar langs de ringbaan toch 22 tijdelijke zogenaamde Heijmans One-woningen gebouwd.

Een meerderheid van de gemeenteraad ging woensdagavond akkoord met het beschikbaar stellen van een stuk grond om de tijdelijke woningen te kunnen bouwen. Ze zijn bedoeld om een deel van de grote druk op de vraag naar sociale huurwoningen weg te nemen.

Locatie verkeerd
Buurtbewoners zijn niet blij met de woningen. Ze zien ook wel in dat er grote behoefte is aan goedkope huurwoningen voor een- en tweepersoonshuishoudens, maar ze vinden de locatie verkeerd. Te dicht op de ringbaan. Ze vrezen dat de toekomstige bewoners veel last zullen krijgen van trillingen, geluid en fijnstof.

Groen opofferen
Verder vinden de wijkbewoners dat ze een stukje groen op moeten offeren voor de Heijmans One-woningen.

Bouwvergunning
Wethouder Frans van Eersel gaf woensdagavond aan dat woningcorporatie Wonen Limburg, dat de tijdelijke woningen gaat bouwen, ook rechten heeft. Er geldt namelijk op die plek al een bouwvergunning voor zestien permanente woningen. Verder gaf hij aan dat de Heijmans One-woningen aan alle wettelijke eisen zullen voldoen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wietvangst in Weert
Heel veel handtekeningen tegen 'racebaan' in wijk Weert
Weertse wijk Keent verlost van kraaiende haan
Verzakkingsgevaar door muizeninvasie Sint Annamolen Weert
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen