Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wijding nieuwe bisschop live op L1 TV

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 13:42

De wijding van Harrie Smeets tot bisschop is zaterdag 8 december live op televisie te volgen.

Zowel L1 als de KRO zenden de wijdingsplechtigheid vanuit de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond live uit.

Voorbereidingen
Het bisdom Roermond meldt dat de voorbereidingen voor de wijding in volle gang zijn. "De aanmeldingen van genodigden komen van alle kanten binnen", zo schrijft het bisdom in een persbericht.

Drukte
Het bisdom verwacht grote drukte op 8 december. "Het aantal plaatsen in de kathedraal is beperkt en we verwachten dat deze op heel korte termijn bezet zijn", waarschuwt woordvoerder Matheu Bemelmans. Mensen die de plechtigheid niet in de kathedraal kunnen volgen, kunnen de viering op een scherm volgen. Waar dit scherm komt te staan, is nog niet bekend.

Muziek
De muziek wordt tijdens de viering verzorgd door onder andere de koren Zangers van Sint Frans uit Venray en Chrisko Venray. De bisschop was jarenlang deken in Venray. Na afloop trekken alle gasten, voorafgegaan door de schutterij van Venray, in een stoet naar TheaterHotel De Oranjerie, waar gelegenheid is de nieuwe bisschop te feliciteren. Mgr. Smeets heeft overigens aangegeven bij die gelegenheid geen cadeaus of giften te willen ontvangen.

Meer: Bisschopswijding live op L1

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen