Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijding nieuwe bisschop live op L1 TV

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 13:42

De wijding van Harrie Smeets tot bisschop is zaterdag 8 december live op televisie te volgen.

Zowel L1 als de KRO zenden de wijdingsplechtigheid vanuit de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond live uit.

Voorbereidingen
Het bisdom Roermond meldt dat de voorbereidingen voor de wijding in volle gang zijn. "De aanmeldingen van genodigden komen van alle kanten binnen", zo schrijft het bisdom in een persbericht.

Drukte
Het bisdom verwacht grote drukte op 8 december. "Het aantal plaatsen in de kathedraal is beperkt en we verwachten dat deze op heel korte termijn bezet zijn", waarschuwt woordvoerder Matheu Bemelmans. Mensen die de plechtigheid niet in de kathedraal kunnen volgen, kunnen de viering op een scherm volgen. Waar dit scherm komt te staan, is nog niet bekend.

Muziek
De muziek wordt tijdens de viering verzorgd door onder andere de koren Zangers van Sint Frans uit Venray en Chrisko Venray. De bisschop was jarenlang deken in Venray. Na afloop trekken alle gasten, voorafgegaan door de schutterij van Venray, in een stoet naar TheaterHotel De Oranjerie, waar gelegenheid is de nieuwe bisschop te feliciteren. Mgr. Smeets heeft overigens aangegeven bij die gelegenheid geen cadeaus of giften te willen ontvangen.

Meer: Bisschopswijding live op L1

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen