Overslaan en naar de inhoud gaan

Wiggins reageert mild op harde uitspraken Dumoulin

Geplaatst opvrijdag 30 september 2016 - 17:46

Bradley Wiggins heeft vrijdag in een interview met The Guardian gereageerd op de uitspraken die Tom Dumoulin vorige week over hem deed.

De Maastrichtenaar was in een vraaggesprek met De Limburger toen bijzonder kritisch over de manier waarop Tourwinnaar Bradley Wiggins omging met dopingattesten.

Zaak stinkt
De Brit injecteerde in aanloop naar de Tours van 2011 en 2012 met toestemming de UCI verboden middelen tegen astma. Dumoulin zei daarover vorige week dat de 'zaak stonk'.

Het volledige spraakmakende interview met Dumoulin lees je hier.

Milde Wiggins
Wiggins heeft nu voor het eerst gereageerd op Dumoulin en is in een interview met The Guardian opvallend mild voor de hardrijder uit Limburg. De Brit meent dat het vooral van belang is hoe de vraag aan Dumoulin gesteld is. "Deze jongen heeft nog heel veel jaren te gaan in deze sport. Wat als hij had gezegd; 'Nee. Ik heb er geen probleem mee, wanneer het op de juiste manier gebruikt wordt'", vraagt Wiggins zich af.

Details kennen
Wel vindt Wiggins dat Dumoulin en andere criticasters beter anders hadden kunnen reageren. Volgens de meervoudig olympisch kampioen zou iedereen eigenlijk een stap terug moeten zetten en zeggen; "Ik kan hier niet op reageren zonder de details van de zaak te kennen om het in het in het perspectief te plaatsen."

Wiggins zei verder nog dat hij de berichtgeving over zijn zaak 'in sommige gevallen bijzonder sensationeel en persoonlijk vond'.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Tom Dumoulin: zaak-Wiggins stinkt
Tom Dumoulin
Sky en Wiggins zwijgen over kritiek van Tom Dumoulin
Dumoulin krijgt bijval van Tourwinnaar Froome
Sky-baas Brailsford verdedigt Wiggins na kritiek Dumoulin
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen