Overslaan en naar de inhoud gaan

Wiggins reageert mild op harde uitspraken Dumoulin

Geplaatst opvrijdag 30 september 2016 - 17:46

Bradley Wiggins heeft vrijdag in een interview met The Guardian gereageerd op de uitspraken die Tom Dumoulin vorige week over hem deed.

De Maastrichtenaar was in een vraaggesprek met De Limburger toen bijzonder kritisch over de manier waarop Tourwinnaar Bradley Wiggins omging met dopingattesten.

Zaak stinkt
De Brit injecteerde in aanloop naar de Tours van 2011 en 2012 met toestemming de UCI verboden middelen tegen astma. Dumoulin zei daarover vorige week dat de 'zaak stonk'.

Het volledige spraakmakende interview met Dumoulin lees je hier.

Milde Wiggins
Wiggins heeft nu voor het eerst gereageerd op Dumoulin en is in een interview met The Guardian opvallend mild voor de hardrijder uit Limburg. De Brit meent dat het vooral van belang is hoe de vraag aan Dumoulin gesteld is. "Deze jongen heeft nog heel veel jaren te gaan in deze sport. Wat als hij had gezegd; 'Nee. Ik heb er geen probleem mee, wanneer het op de juiste manier gebruikt wordt'", vraagt Wiggins zich af.

Details kennen
Wel vindt Wiggins dat Dumoulin en andere criticasters beter anders hadden kunnen reageren. Volgens de meervoudig olympisch kampioen zou iedereen eigenlijk een stap terug moeten zetten en zeggen; "Ik kan hier niet op reageren zonder de details van de zaak te kennen om het in het in het perspectief te plaatsen."

Wiggins zei verder nog dat hij de berichtgeving over zijn zaak 'in sommige gevallen bijzonder sensationeel en persoonlijk vond'.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Tom Dumoulin: zaak-Wiggins stinkt
Tom Dumoulin
Sky en Wiggins zwijgen over kritiek van Tom Dumoulin
Dumoulin krijgt bijval van Tourwinnaar Froome
Sky-baas Brailsford verdedigt Wiggins na kritiek Dumoulin
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen