Overslaan en naar de inhoud gaan

Wietteeltexperiment gaat vier jaar duren

Geplaatst opvrijdag 9 maart 2018 - 17:07

De proef met gereguleerde wietteelt gaat vier jaar duren. Acht Limburgse gemeenten willen de proef graag binnenhalen.

Na de proefperiode van vier jaar, wordt het experiment een half jaar lang afgebouwd, maar dan is het voorlopig klaar. Dat schrijft het kabinet aan de Tweede Kamer.

Eigen experiment
Het kabinet wil in zes tot tien gemeenten 'uniforme experimenten', maar burgemeesters en wethouders willen juist zelf hun eigen experiment vormgeven.

Teeltbedrijf
Heerlen wil samen met zeven andere Limburgse gemeenten dat er één teeltbedrijf komt dat de coffeeshops bedient. Welke andere Limburgse gemeenten de proef binnen willen halen, is vooralsnog onduidelijk.

Afhaalautomaat
Utrecht wil een proef doen met zogenoemde
social cannabis clubs. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wil experimenteren met alternatieve verkoopkanalen, zoals afhaalautomaten.

Commissie
De regering kondigde bij zijn aantreden aan binnen een half jaar met een 'experimenteerwet' te willen komen om het wietteeltexperiment mogelijk te maken. Dat halen minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en zijn collega Bruno Bruins van Volksgezondheid niet. Ze willen het advies afwachten van de onafhankelijke commissie die zich over de proef buigt. Die commissie heeft tot eind mei de tijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen