Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wiet rokende man drijft radiopresentatrice tot wanhoop

Geplaatst opvrijdag 10 februari 2017 - 8:00

Een wiet rokende man uit Ubachsberg - die op het punt stond om in bad te gaan - dreef presentatrice Astrid de Jong vrijdagochtend live op de radio bijkans tot wanhoop.

Nu is De Jong wel wat gewend in haar wekelijkse Radio 1-programma De Nachtzuster. Daarin mogen mensen vragen stellen die hun bezighouden, waarna luisteraars met het antwoord komen.

Weed
Toch was het belletje van Hugo uit Ubachsberg zelfs voor De Jong excentriek te noemen. Zo begon de man al meteen met de mededeling dat hij de stem van de presentatrice al 1,5 jaar niet meer gehoord had; "Dus laten we even bijpraten." Even later volgde de mededeling dat hij uit bad ging stappen en dat hij wiet gerookt had.

Het daaropvolgende relaas was nauwelijks te volgen met zinnen als "ik speel met lego's, ik heb hamsters gehad. En daardoor heb ik ook wat toestanden aan de fiets gehad." Dat leidde tot grote hilariteit en soms enige wanhoop bij de presentatrice die op een gegeven moment zelfs 'ga je gedragen Hugo', uitriep.

Ubach
Uiteindelijk bleek de vraag van de man overigens te zijn waar het woord Ubachs nu vandaan kwam. Het antwoord daarop was volgens het programma dat Ubach afstemt van het plaatsje Ubach Palenberg en Ubach over Worms en dat stamt dan weer af van de kern Waubach, waarbij in de loop der jaren de w en a zijn vervallen.

Het gesprek van Hugo is hier overigens terug te luisteren. Het gaat om het deel tussen 05:00 tot 05:59 uur van minuut 40:18 tot 47:15.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Twan Huys doorziet grap, 'Gers Pardoel' niet in College Tour
Heerlense ambtenaren alvast naar Serious Request
Rowwen Hèze maakt 'carnavalsplaat' van Albatroaz bij Giel
Rowwen Hèze brengt toevallige carnavalshit uit
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen