Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wiet rokende man drijft radiopresentatrice tot wanhoop

Geplaatst opvrijdag 10 februari 2017 - 8:00

Een wiet rokende man uit Ubachsberg - die op het punt stond om in bad te gaan - dreef presentatrice Astrid de Jong vrijdagochtend live op de radio bijkans tot wanhoop.

Nu is De Jong wel wat gewend in haar wekelijkse Radio 1-programma De Nachtzuster. Daarin mogen mensen vragen stellen die hun bezighouden, waarna luisteraars met het antwoord komen.

Weed
Toch was het belletje van Hugo uit Ubachsberg zelfs voor De Jong excentriek te noemen. Zo begon de man al meteen met de mededeling dat hij de stem van de presentatrice al 1,5 jaar niet meer gehoord had; "Dus laten we even bijpraten." Even later volgde de mededeling dat hij uit bad ging stappen en dat hij wiet gerookt had.

Het daaropvolgende relaas was nauwelijks te volgen met zinnen als "ik speel met lego's, ik heb hamsters gehad. En daardoor heb ik ook wat toestanden aan de fiets gehad." Dat leidde tot grote hilariteit en soms enige wanhoop bij de presentatrice die op een gegeven moment zelfs 'ga je gedragen Hugo', uitriep.

Ubach
Uiteindelijk bleek de vraag van de man overigens te zijn waar het woord Ubachs nu vandaan kwam. Het antwoord daarop was volgens het programma dat Ubach afstemt van het plaatsje Ubach Palenberg en Ubach over Worms en dat stamt dan weer af van de kern Waubach, waarbij in de loop der jaren de w en a zijn vervallen.

Het gesprek van Hugo is hier overigens terug te luisteren. Het gaat om het deel tussen 05:00 tot 05:59 uur van minuut 40:18 tot 47:15.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Twan Huys doorziet grap, 'Gers Pardoel' niet in College Tour
Heerlense ambtenaren alvast naar Serious Request
Rowwen Hèze maakt 'carnavalsplaat' van Albatroaz bij Giel
Rowwen Hèze brengt toevallige carnavalshit uit
Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen