Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wielrensters Boels-Dolmans blijven winnen

Geplaatst opzaterdag 29 april 2017 - 21:39

Het duurde even voor de vrouwen van het Boels Dolmans Cyclingteam dit seizoen de eerste zege binnenhaalden, maar ze hebben de smaak te pakken.

Na de overwinningen van Anna van der Breggen in de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik won Lizzie Deignan zaterdag de Ronde van Yorkshire in Engeland.

Harrogate
De renster van Boels-Dolmans kwam na 123 km voor eigen publiek alleen over de streep in Harrogate. Zij had bijna een minuut voorsprong op de Amerikaanse Coryn Rivera, die de sprint van een groepje van vier won. Amy Pieters van Boels-Doelmans was de beste Nederlandse op de vierde plek.

Beklimming
Deignan
ging veertien kilometer voor de finish na de beklimming van de Côte de Lofthouse aan de haal uit een groepje van acht rijdsters, waaronder haar teamgenoten Pieters en Van den Breggen. De Britse bleef uit de greep van het achtervolgende groepje en schreef de Ronde van Yorkshire op haar naam geschreven. De overwinning leverde haar meer dan vijf keer zoveel prijzengeld op als Van der Breggen met de winst in de drie klassiekers verdiende.

De Britse wielrenster in Limburgse dienst werd afgelopen weken drie keer tweede achter haar ploeggenote Van der Breggen. Haar zege in Yorkshire is de eerste in 10 maanden.

Luxemburg
Ook in het Groothertogdom Luxemburg ging een
renster van Boels Dolmans met de overwinning aan de haal. Christine Majerus won de eerste etappe van het Festival Elsy Jacobs. De Luxemburgse was na 97 km in en rond Steinfort de snelste van een groepje van zeven.

Majerus eindigde vrijdag in de proloog als derde en gaat aan kop in deze driedaagse wedstrijd, die zondag met een etappe over 111 km in Garnich wordt afgesloten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Van der Breggen wint Giro Rosa
Van der Breggen grote favoriet WK wegrace
Anna van der Breggen wint negende etappe Giro Rosa
ANP
Van der Breggen naar Boels-Dolmans
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen